PELÁN, P. Systém ovladatelného dekorativního podsvícení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Fedra, Zbyněk

Diplomová práce pana Pelána je spíše menšího rozsahu a i vlastní popis řešení je poměrně strohý. První část práce se věnuje návrhu a realizaci zdroje pro diodové pásky postaveném na obvodu TOPSwitch. Další část se zabývá návrhem řízení barvy a bezdrátovým nastavením modulů. I přes svou strohost je vše popsáno přehledně a práce úspěšně řeší zadaný problém. Je vidět, že student zvažoval i praktické detaily zařízení (počet kroků při změně barvy). Jedinou výtkou může být poněkud nepřívětivé bezdrátové ovládání, které je navrženo spíše s ohledem na jednoduchost než na uživatelskou přívětivost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 47/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Matěj, Zdeněk

Autor splnil zadání diplomové práce. Celá práce působí kompaktním dojmem. Formální zpracování práce odpovídá diplomové práci. Realizaci napájecího modulu a dálkové ovládání považuji za zdařilé. Autor zvolil dle mého názoru složité ovládání nastavení jednotlivých prvků podsvícení. Práce splňuje požadavky na diplomovou práci, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
89

Otázky

eVSKP id 39358