POLÁCH, P. RC oscilátory pro pásmo vyšších kmitočtů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Dostál, Tomáš

DP se zabývá RC oscilátory pro pásma vyšších kmitočtů (video), kde je nutno použít moderní aktivní prvky. Zadání bylo splněno, ikdyž jsem očekával najití a ověření více zapojení z dostupné literatury. Student využil hodně informačních zdrojů z www, málo ze zahraničních časopisů a knih. Pracoval samostatně a iniciativně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50 Zadání bylo splněno, ikdyž jsem očekával najití a ověření více zapojení z dostupné literatury.
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) B 17/20 Pracoval samostatně a iniciativně.
Formální zpracování práce A 18/20 Některé obrázky jsou zbytečně veliké.
Využití literatury C 7/10 Využil hodně informačních zdrojů z www, málo ze zahraničních časopisů a knih.
Navrhovaná známka
B
Body
82

Posudek oponenta

Petržela, Jiří

Zadání diplomové práce lze považovat za splněné, i když navržené struktury oscilátorů jsou obecně známé. Odborná úroveň práce je velmi dobrá, k některým výrokům však lze mít výhrady. Například tvrzení, že uvedené oscilátory pracují se stejnými vlastnostmi do řádů několika desítek MHz, by se slušelo potvrdit experimentálně. U některých struktur oscilátorů zcela chybí diskuse možnosti jejich přeladění. V práci student používá toleranční analýzu Monte-Carlo, její statistické zpracování (histogramy) však zcela chybí. Práce je přehledná, obsahuje jen několik gramatických chyb.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20 Zadání diplomové práce lze považovat za splněné, i když navržené struktury oscilátorů jsou obecně známé.
Odborná úroveň práce B 40/50 Odborná úroveň práce je velmi dobrá, k některým výrokům však lze mít výhrady. Například tvrzení, že uvedené oscilátory pracují se stejnými vlastnostmi do řádů několika desítek MHz, by se slušelo potvrdit experimentálně.
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20 U některých struktur oscilátorů zcela chybí diskuse možnosti jejich přeladění. V práci student používá toleranční analýtu Monte-Carlo, její statistické zpracování (histogramy) však zcela chybí. Práce je přehledná, obsahuje jen několik gramatických chyb.
Formální zpracování práce B 8/10 Práce je přehledná, obsahuje jen několik gramatických chyb.
Navrhovaná známka
C
Body
73

Otázky

eVSKP id 10445