KŘIŠTOF, A. Energetické materiály na bázi nitramidů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Friedl, Zdeněk

Zadání diplomové práce značně překračovalo předpoklad standardních znalostí studentů navazujícího magisterského programu na ÚCHTOŽP. Kvantová chemie je na FCH obsažena v kurzu Fyzikální chemie III, avšak ve zcela elementární formě, která neumožňuje praktické aplikace na ab initio nebo DFT úrovni. Tento nedostatek diplomant překonal dodatečným studiem, které mu umožnilo studovat reaktivitů cyklických nitramidů pomocí metod kvantové chemie. Během řešení diplomové práce, které spočívalo zejména v časově velmi náročných výpočtech celkových energií optimalizovaných struktur modelových látek pomocí DFT B3LYP/6-311+G** metody, projevil Adam Krištof schopnost samostatného řešení vědecké problematiky. Při shromažďování údajů, jejich zpracování a vyhodnocení postupoval s co největší samostatností a závěry diplomové práce postuloval správně. Celkově hodnotím diplomovou práci známkou "výborně" a doporučuji její předložení k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Využívání konzultací při řešení práce A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Bednařík, Karel

Předložená diplomová práce "Energetické materiály na bázi nitramidů" převyšuje svým zaměření úroveň běžných diplomových prací na ÚCHTOŽP a je zjevné, že student musel při jejím zpracování vyvinout značné úsilí. Jediné co bych snad studentovi vytknul jsou nepřesnosti v názvosloví některých sloučenin a značné množství gramatických chyb. Celkově hodnotím práci jako výbornou (A) a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Závěry práce a jejich formulace A
Úroveň jazykového zpracování C
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Využití literatury a její citace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 23977