NEVRKLA, M. Návrh operačního zesilovače CMOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Musil, Vladislav

Dobrá bakalářské práce z oblasti návrhu analogových integrovaných obvodů. Stěžejní část práce byla vykonána v průběhu posledního semestru, kdy probíhá výuka příslušných předmětů z oblasti návrhu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50 Zadání bylo splněno. Napěťové parametry na vstupyu a na výstupu odpovídají zadání. Postup návrhu je správný.
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20 Aktivita studenta během práce na projektu byla průměrná, na konzultace docházel a práce postupovala jen s mírným zpožděním.
Formální zpracování práce D 12/20 Jedná se o první větší písemný projev studenta, takže odpovídá očekávání. Především popis funkce navrhovaných obvodů a postupy návrhu jsou popsány velmi stručně. Také popis kmitočtových kompenzací a návrh topografie v systému Cadence jsou vysvětleny a popsány zbytečně stručně.
Využití literatury C 7/10 Student pracoval s doporučenou anglickou literaturou a několka prameny v češtině. Dosti dobře se orientoval v anglické literatuře, což již dnes není samozřejmé.
Navrhovaná známka
C
Body
79

Posudek oponenta

Bajer, Arnošt

Obsahově dobrá bakalářská práce, která je poněkud znehodnocena stručností, množstvím nejasných formulací a také formální úpravou textu. Požadavky zadání byly splněny. Odborná úroveň práce je přiměřená. Výklad je velmi stručný a poněkud neuspořádaný. Orientační výpočty a výsledky simulací jsou interperetovány správným směrem. Volba řady parametrů je málo zdůvodněná, obdobně varianty obvodového řešení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20 Požadavky zadání byly splněny.
Odborná úroveň práce C 35/50 Odborná úroveň práce je přiměřená. Výklad je logický a doprovázený obrázky. Uvítal bych větší počet a názornějších obrázků. Text je místy velmi nejasný a připomíná překlad z angličtiny. Práce byla dovedena do stadia, že je navržen funkční topografie (layout) a byl simulován i vstupné ofset.
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20 Orientační výpočty a výsledky simulací jsou interperetovány správným směrem. Volba řady parametrů je málo zdůvodněná, obdobně varianty obvodového řešení. Kapitola "4 Závěr" mohla být výrazně podobnější a shrnout postup i dosažené výsledky. Zde zohledňuji, že bakalář měl potřebné odborné předměty z oblasti návrhu integrovaných obvodů až v posledním semestru.
Formální zpracování práce E 5/10 Formální úprava textu je nedokončená. Velikost rovnic není ujednocena, přílohy nejsou očíslovány a opatřeny nadpisem, skladbe vět by vyžadovala revizi.
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 11511