BYSTŘICKÝ, Z. Vliv struktury vláknového kompozitu (FRC) a adheziva na pevnost spoje FRC/částicový dentální kompozit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Poláček, Petr

Student ke své práci přistupoval velmi zodpovědně a aktivně. Příprava vzorků byla poměrně obtížná a bylo potřeba být velmi pečlivý, aby vzorky nevykazovaly nějaké defekty. Práce přinesla zajímavé výsledky v oblasti adheze dvou typů kompozitních materiálů. Některé poznatky lze využít i v praktickém využití kombinace těchto materiálů v rámci dentálních aplikací.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Přikryl, Radek

Z předložené práce je zřejmé, že student provedl nemálo experimentů, a to jak samotnou přípravu testovacích vzorků, tak vlastní mechanické testování a vyhodnocování snímků z konfokální mikroskopie. Práce je smysluplně a logicky členěna, kladně hodnotím získaná data, které pomohou dále optimalizovat materiály pro dentální protetiku. K obsahové práci nemám žádných výhrad, to však nelze říci o formální stránce. Poměrně rozsáhlá bakalářská práce obsahuje na svých 62 stranách mnoho gramatických, typografických i formálních chyb. Student ignoroval doporučení pro psaní VSKP, na koncích řádku se vyskytují jednoznakové předložky, chaoticky jsou číslovány obrázky, v textu na ně chybí odkazy, špatně jsou používány mezery mezi hodnotou a jednotkou (zejména u %). Už v úvodu je špatně číslovaná literatura, proměnné v rovnicích nejsou kurzívou, není sjednocen formát citací literatury. Z těchto důvodů snižuji hodnocení jinak zajímavé práce - hodnotím stupněm B a doporučuji k obhajobě. Práce s označenými chybami byla předána studentovi.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem D
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 23981