ZÁLEŠÁK, J. Řízení separace chemických vzorků dvojicí vysokonapěťových zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Štohl, Radek

Během zpracování diplomové práce student prokázal odpovídající teoretické i praktické znalosti a dovednosti. Řešení práce věnoval potřebné úsilí. Prokázal výbornou schopnost samostatné práce jak při práci s literaturou, tak při řešení HW, tak i SW řešení. Konzultací využíval v minimální míře. Z hlediska vedoucího nemám k práci studenta připomínky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využití literatury A 10/10
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Splnění zadání A 50/50
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Bradáč, Zdeněk

Student v rámci diplomové práce sestavil elektronický systém pro řízení procesu vysokonapěťové separace chemických vzorků. Student navrhnul elektronické oddělovací obvody pro galvanické oddělení digitálních a analogových signálů. Pro vlastní řízení vysokonapěťového chemického separačního procesu využil programovatelný automat Amiris firmy Amit. Vlastní řízení procesu separace včetně přímého řízení vysokonapěťového zdroje Spellman je řešeno přímo přes připojený PLC systém. Nadřízené řízení procesu separace včetně grafické vizulaizace je realizováno v prostředí LabView. Student tudíž navrhnul a realizoval řídicí systém, který vybavil programovým vybavením a dále vytvořil nadřízené operátorské řízerní na PC. V rámci práce student realizoval nejenom HW ale i programové vybavení včetně vizualizace. Práce studenta zahrnuje rozsáhlé znalosti a složitost práce odpovídá požadavkům na diplomovou práci. Student v plném rozsahu splnil zadání diplomové práce. Vlastní realizace se jeví jako funkční a je na dobré technické úrovni. K práci nenám zásadní připomínky. Výsledky studenta svědčí o jeho technických schopnostech a proto práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 11555