TOVARYŠ, M. Testování komponent v automobilovém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Ramík, Pavel

Student Miroslav Tovaryš si vybral bakalářskou práci na základě svého zájmu o uvedenou oblast. Potřebným způsobem konzultoval obsah své práce a zapojil se následně rovněž i do studentského týmu, zabývajícího se problematikou zkoušení podvozkových komponent ve spolupráci s průmyslovým partnerem. Jelikož je tímto partnerem mezinárodní firma, dobrovolně se rozhodl zpracovat svou práci v anglickém jazyce, což velice oceňuji. Stejně tak jsem spokojen se zpracováním základního přehledu problematiky zkoušení s využitím informací, které byly pro studenta dostupné. Náplň práce daná zadáním byla splněna v požadovaném rozsahu, bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Svída, David

Bakalářská práce Miroslava Tovaryše je zpracována v oblasti zkoušení komponent automobilů. Práci vidím jako poměrně náročnou ze dvou hledisek: 1. Jedná se o první bakalářskou práci v anglickém jazyce, se kterou jsem se setkal. 2. Práce je zaměřena do oblasti, kde není běžně k dispozici velké množství podkladů a kde detailnější informace většinou firmami nebývají publikovány. Musím však konstatovat, že uvedená práce je po obou těchto stránkách vypracována poměrně zdařile. Používané testy jsou vhodně utříděny včetně základní charakteristiky a dalších dostupných informací, anglický text je po stylistické i pravopisné stránce na dobré úrovni. Po formální stránce bych nicméně upozornil na to, že citovaný text je potřeba vložit do uvozovek, zdroj student uvádí. Celkově práce přináší základní přehled v problematice zkoušení komponent a může být východiskem pro další práce v tomto směru. S uvedenými závěry je možno souhlasit. Náplň práce byla splněna v rozsahu daném zadáním, bakalářskou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 23984