NĚMCOVÁ, A. Regulace produkce obohacené biomasy a lipidických látek u karotenogenních kvasinek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Márová, Ivana

Studentka zvládla v průběhu krátkého časového úseku zpracování literární rešerše i poměrně rozsáhlou a časově i organizačně náročnou experimentální část. Během práce musela zvládnout kultivační techniky a práci s mikrooganismy a rovněž některé insturmentální metody (HPLC). Studie typu screeningového experimentu přinesla řadu zajímavých výsledků ohledně možnosti využití odpadních substrátů k produkci obohacené kvasinkové biomasy a bude představovat základ pro další experimentální práci. V průběhu řešení bakalářské práce prokázala studentka schopnost samostatné práce, dobré organizace náročných a paralelních experimentů a rovněž schopnost zpracovat a kriticky vyhodnoti výsledky. K práci přistupovala s velkým zájmem a tvůrčím přístupem. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji bakalářskou práci k obhajobě a hodnotím ji celkovou známkou "výborně" (A).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Ondruška, Vladimír

Tato bakalářská práce byla zpracována výborným a přehledným způsobem, její členění, logická posloupnost a zpracování výsledků hovoří o výborném zvládnutí dané problematiky. Přesto bych měl několik formálních připomínek týkajících se např: na straně 29 v grafu č. 1 nejsou uvedeny jednotky popisující hodnoty uvedené v grafu, či opomenuté očíslování vzorců vyskytujících se v textu

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Závěry práce a jejich formulace A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Úroveň jazykového zpracování A
Využití literatury a její citace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 10415