ZICHOVÁ, M. Biosorpční schopnosti termofilních kultur [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Babák, Libor

Diplomová práce studentky Bc. Miroslavy Zichové je zaměřená na možnosti biosorpce těžkých kovů termofilní biomasou. Předložená práce splňuje požadavky zadání, její jednotlivé kapitoly na sebe plynule a logicky navazují. Po stránce obsahové je práce na velmi dobré úrovni, pro vyvození závěrů bylo provedeno velké množství experimentů a to i přes komplikace s měřícími přístroji. V laboratoři pracovala studentka samostatně, aktivně a zcela bezproblémově. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vránová, Dana

V této práci se studentka zaměřila na aktuální problematiku biosorpcí využitelných k likvidaci těžkých kovů v odpadech. Teoretická část je jasně, logicky členěna a je psána gramaticky čistě s minimem překlepů. Výsledky velkého množství experimentů jsou dokumentovány řadou grafů a přehledných tabulek a jejich interpretace je podložena teoretickými znalostmi dané problematiky (v práci je použito 52 převážně cizojazyčných zdrojů) . Celkově je možné konstatovat, že tato práce je velmi dobře zpracována a splnila všechny požadavky kladené na tento typ práce a proto ji bez připomínek doporučuji k obhajobě a hodnotím výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 23990