MÚDRY, P. Vliv polohy světelného zdroje na jeho provozní parametry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Baxant, Petr

Práce splnila úkol zadání bez vážných výhrad, student prokázal samostatnost při řešení a významnou osobní aktivitu. Provedl řadu měření a jejich vyhodnocení, což lze hodnotit velmi pozitivně zejména vzhledem k tomu, že se jednalo o víceméně prvotní experimenty a různé metody hodnocení. Chybí zmínka o vlivu polohy na jiné parametry, např. příkon. Dosažené výsledky lze využít v praxi při konstrukci zejména výbojkových svítidel nebo svítidel s kompaktními zářivkami. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 9/10
Splnění zadání A 45/50
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Krbal, Michal

Předložená bakalářská práce Petera Múdrého popisuje, jakým způsobem poloha světelného zdroje ovlivňuje světelně technické parametry. Práce splňuje požadavky zadání ve všech bodech - od teoretického popisu po samotné laboratorní měření na světelných zdrojích s vyhodnocením výsledků. V závěru práce autor uvádí tabulku získaných závislostí světelného toku na poloze světelných zdrojů, která jasně a přehledně popisuje naměřené hodnoty. Nicméně by bylo vhodné výsledky práce uvést více všeobecněji, tak aby je bylo možné aplikovat s danou přesností na konkrétní typy světelných zdrojů. Práce má dobrou formální i odbornou úroveň. Drobné nepřesnosti a nedostatky nemají výrazný vliv na kvalitu práce, proto doporučuji k obhajobě u státní závěrečné zkoušky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 39060