NĚMEC, O. Návrh svodičů přepětí v rozváděči vysokého napětí v závislosti na parametrech připojené zátěže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Lázničková, Ilona

V první, obsáhlejší části práce je uvedena základní teorie: přepětí, rozváděče ABB, svodiče přepětí, ABB omezovače přepětí, zkoušky pro omezovače přepětí. Bohužel stěžejní část práce související s návrhem svodiče přepětí v rozváděči vn je velmi stručná a není podrobněji rozebrána. Po formální stránce působí práce občas nepřehledným dojmem. V celé práci není dodržen stejný zápis veličin, jak v textu, tak ve vztazích a tabulkách, v obrázcích 8-1 až 8-4 je použité jiné označení veličin než v textu. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Využití literatury A 9/10
Formální zpracování práce D 13/20
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Bernard, Michal

Student provedl analýzu svodičů přepětí, popsal souvislost mezi svodiči přepětí a přepětím a možnost jejich aplikace v různých typech sítí. V práci bych očekával podrobnější návrh aplikace popsaných řešení pro potřeby rozváděče vysokého napětí. A to vzhledem k tomu, že tyto aplikace budou výsledkem diplomové práce. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání D 13/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
81

Otázky

eVSKP id 39061