BYRTUS, J. Výpočet zkratových poměrů v lokální distribuční soustavě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Topolánek, David

Práce je zaměřena na problematiku výpočtu zkratových poměrů uvnitř lokální distribuční soustavy dle platné ČSN 60909. V práci jsou teoreticky popsány výpočty souměrných i nesouměrných zkratů, které jsou prakticky ověřeny na reálné soustavě pro posouzení připojitelnosti malého zdroje elektrické energie. Bakalářská práce splňuje zadání ve všech bodech a její rozsah je přiměřený řešenému problému. Student pracoval samostatně a na konzultace chodil připraven a včas. Formální a grafické zpracování je na dobré úrovni a splňuje požadavky kladené na technický text.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 14/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Paar, Martin

Bakalářská práce se zaměřuje na výpočet zkratových poměrů v lokální distribuční síti. V teoretickém úvodu se autor zabývá příčinami vzniku zkratů a jejich účinků. Další kapitoly se zabývají metodami výpočtu zkratových proudů a způsobem výpočtu jednotlivých typů zkratů. V praktické části je proveden samostatný vypočet zkratových poměrů v lokální síti chemických závodů. V závěru je provedeno celkové zhodnocení práce. K práci mám následující připomínky: - v symbolech a zkratkách je operátor natočení označen jako točivý operátor - operátor natočení není v celé práci označen jako fázor Předložená práce splňuje všechny body zadání a grafické provedení je velmi dobré úrovni. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

eVSKP id 39074