BLAHA, M. Mobilní systémy čtvrté generace 4G [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. .

Posudky

Posudek vedoucího

Hanus, Stanislav

Zadání bakalářské práce nebylo zcela splněno. V práci je uveden pouze převzatý model systému WiMAX bez podrobnějšího popisu. Vlastní přínos studenta je zcela minimální. Rovněž demonstrační program nahraný na přiloženém CD nebylo možné spustit, počítač hlásil chybějící soubory. Za dostatečný lze označit pouze slovní popis systémů. V práci je řada drobných formálních chyb.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání E 25/50
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury E 5/10
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Navrhovaná známka
E
Body
50

Posudek oponenta

Prokopec, Jan

Zadání práce lze považovat za splněné pouze částečně. V první části své práce se student zabývá podrobným teoretickým rozborem dané problematiky. Obsahově je tato teoretická část zpracována na poměrně dobré úrovni. V textu se však objevují nevhodné nebo nesprávné formulace (např. popis obrázků 10.2. "Spektrum signálu v časové oblasti" a 10.3. "Spektrum signálu v kmitočtové oblasti" na straně 50. V práci rovněž není seznam zkratek a některé zkratky nejsou v textu vysvětleny (např. na straně 19 zkratky CPE, DSLAM). Obrázky jsou poměrně nekvalitní, místy nečitelné (např. Obr. 7.10 na straně 34) a jsou vesměs popisovány anglicky. Druhá část práce popisující modely systémů 4G je nedostatečná a předložené programy mohly být zpracovány na mnohem kvalitnější úrovni. Tato část práce má rozsah 2 strany. Práce postrádá jakýkoliv závěr se zhodnocením dosažených výsledků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 10/20
Odborná úroveň práce E 25/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
E
Body
50

Otázky

eVSKP id 15926