BEZDĚK, J. Optimalizace provozu teplárenských a elektrárenských bloků v ES [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Mastný, Petr

Autor se v předložené práci zaměřil na možnosti optimalizace provozu energetických výroben. Po teoretické stránce zpracoval danou problematiku na dobré úrovni, v průběhu řešení pracoval samostatně a pravidelně docházel na konzultace. Práci lze vytknout méně podrobné zpracování posledního bodu zadání, který je v předložené práci zpracován velmi obecně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
81

Posudek oponenta

Radil, Lukáš

Student se zabýval optimalizací provozu teplárenských a elektrárenských bloků v elektrizační soustavě. Autor popisuje základní rozdělení ES. Zde mám výtku, že UCTE se transformovalo na ENTSOE-E. Dále je zde uveden přehled jednotlivých regulačních pásem. V závěru práce se student zabývá výpočtem rozdělení výkonů mezi bloky. Zde postrádám vysvětlení, proč student pracoval zrovna s těmito nákladovými charakteristikami, jestli jsou skutečné, či pouze modelové. V závěru také chybí lepší vyhodnocení výsledků. Je zde uvedena jen rešerše předchozího. Po formální stránce vytýkám zejména "skenované", či jinak kopírované obrázky, které nejsou příliš kvalitní (Obr.1 téměř nečitelný, tab. na straně 31 také téměř nečitelná). Také není doržena přesná šablona. Doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 11/20
Formální zpracování práce E 5/10
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 39024