KOVAŘÍK, J. Záložní zdroj pro mobilní telefony [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubíček, Michal

Práce studenta během semestru byla značně nepravidelná, intenzivněji se tématu věnoval až krátce před odevzdáním práce. Byl tak schopen vytvořit pouze jednoduchou realizaci zdroje dle zadání, kterou doposud oživil pouze částečně. Zařízení je složeno z akumulátoru, dvojice integrovaných obvodů v katalogovém zapojení a mikroprocesorem, který je prozatím téměř nevyužit. Obsah práce je zcela nedostatečný. Text začíná výčtem typů a vlastností existujících typů akumulátorů, následuje velmi stručný popis zapojení bez dostatečného zdůvodnění výběry konkrétních obvodů a topologie vůbec. Následující kapitola o firmwaru mikroprocesoru je v současném stavu prakticky zbytečná. Vyzdvihnout lze alespoň mechanické provedení krabičky a velmi intenzivní snahu studenta o zprovoznění přístroje alespoň po odevzdání práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) D 12/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury B 8/10
Splnění zadání F 20/50
Navrhovaná známka
E
Body
50

Posudek oponenta

Povalač, Aleš

Bakalářská práce se dle zadání měla zabývat návrhem záložního zdroje pro mobilní telefony, s požadavkem na výrazné prodloužení doby provozu zařízení včetně realizace prototypu a ověření jeho vlastností. První polovina práce popisuje obecné vlastnosti akumulátorů, zcela však pomíjí výběr konkrétního typu a diskuzi jeho parametrů. V druhé části se student zabývá obvodem nabíjení akumulátoru a měniče napětí, jejichž zapojení vychází z katalogových listů výrobce. Dokumentace je velmi neúplná, ve schématu chybí řada typů a hodnot součástek, dále chybí osazovací plán pro DPS. Celková zvolená bloková koncepce není v práci diskutována a je velmi problematická. Detekce připojeného telefonu (USB Device) pomocí obvodu FT232BM (také USB Device) je nevhodná a pravděpodobně nebude fungovat spolehlivě. Využití mikroprocesoru je v předloženém zařízení nadbytečné. Z posuzované práce nevyplývá, že bylo zařízení skutečně realizováno, chybí diskuze výsledků a fotografie prototypu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 10/20
Odborná úroveň práce F 18/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse F 0/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
F
Body
36

Otázky

eVSKP id 39743