JINDROVÁ, M. Marketingové předpoklady rozvoje bio produkce v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou - rozvojem bioprodukce v našich podmínkách. Jde o dynamicky se rozvíjející oblast, jejíž důležitost v nejbližších letech bezesporu poroste. Marketingové aspekty podnikání v této oblasti si zasluhují mimořádnou pozornost - z tohoto hlediska je tato práce vítaným zdrojem informací, autorka prokázala schopnost shromáždit a zpracovat relevantní data a vyvodit závěry ze zjištěných skutečností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Odborná úroveň navrhované části B Návrhy směřují do relevantních oblastí, ale jsou formulovány poměrně obecně.
Přínos a praktické využití návrhu B
Iniciativa a samostatnost při zpracování A Autorka zpracovala práci iniciativně a samostatně, v průběhu přicházela s dalšími náměty na rozpracování této problematiky.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 A Odpovídá očekávání.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Organizace textu není vždy zcela logická: po uvedení teoretických východisek a po velmi zdařilé analýze situace v oblasti ekologického zemědělství u nás a ve světě autorka "bez jakéhokoliv varování" (tj. bez úvodu, komentáře, vysvětlení) přistupuje k interpretaci dotazníku. Ten je přitom jeden z hlavních přínosů diplomové práce, ale v její struktuře mu není dána odpovídající pozornost. V práci se také občas vyskytují neobratná vyjádření typu "množstevně efektivnější" či "zhruba nastejno"
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle práce byly bezezbytku splněné, jak po stránce jejího obsahu, tak rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části (poznatky získané studiem) A Velmi dobře zpracovaná teoretická část, vycházející z poznatků, získaných studiem, tak z dalších (v práci specifikovaných) zdrojů.
Úroveň zpracování analytické části (zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody) A Analýza je zaměřena na dva okruhy problémů - jednak na charakteristiku obecného prostředí, v němž probíhá rozvoj bioprodukce (včetně přesahů do oblasti EU a dalších zemí), jednak do oblasti vnímání vybraných aspektů kupního chování vymezeného spektra zákazníků (provedeno adekvátní formou dotazníkového šetření)
Navrhovaná známka
B

Otázky

Posudek oponenta

Spanilý, Ivo

Navrhovaná známka
B

eVSKP id 32606