POPELA, V. Implementace IoT zařízení pro chytrou domácnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Pokorný, Jiří

Student měl za úkol vytvořit prvek chytré domácnosti, a to chytrou konvici. Od začátku byl student velmi aktivní a navrhoval svá vlastní řešení i nad rámec zadání. Během roku probíhaly pravidelné schůzky, kterých se student účastnil a kde odevzdával požadované výsledky. Zadání považuji za splněné a hodnotím A 95 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Krejčí, Jan

Diplomová práce studenta Vojtěcha Popely se zabývá implementací zařízení pro ohřev vody v konceptu chytré domácnosti. Práce je logicky členěna do několika kapitol, které na sebe obsahově navazují. V teoretické části práce se student zabývá pojmem IoT, nejznámějšími firmami s IoT zabývající se zařízeními pro chytrou domácnost, včetně popisu těchto chytrých zařízení, určených pro ohřev vody. Teoretická část je zakončena popisem protokolů pro chytrou domácnost. Samotná realizace je popsána v praktické části, která na úvod obsahuje blokové schéma a popis celého zapojení. Následují kapitoly s popisem implementace řídící jednotky a webové aplikace. Praktická část je zakončena měřením spotřeby energie realizované sestavy. Přílohy práce obsahují podrobné vývojové diagramy řídící jednotky, webové aplikace a zahrnutnují data pro výrobu desek plošných spojů základní i tlačítkové desky. Celkově je práce na dobré úrovni, jak z odborného, tak formálního hlediska a stanovené cíle práce splněny byly. Celkový dojem z práce snižuje fakt, že výsledný prototyp je samostatná jednotka větších rozměrů a je jen na škodu, že realizace nebyla v dalších fázích dotažena jako nedílná součást konvice, například rozšířením dokovací stanice. Na základě výše zmíněných faktů práci hodnotím stupněm B/88 bodů a doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 110069