MIŠKAŘÍK, V. Konvertor synchronizačního kódu MTC a LTC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Krajsa, Ondřej

Student navrhl a realizoval obousměrný převodník synchronizačních kódů MTC a LTC. Student během řešení práce pracoval samostatně, realizované zařízení je funkční a splňuje zadání. Po formální stránce je práce také na velmi dobré úrovni. Práci hodotím A/90

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Hanák, Pavel

I když to na první pohled nemusí být zřejmé, Bc. Miškařík sestrojil poměrně složitý obousměrný převodník kódů používaných v audio technice. Z teoretického rozboru je zřejmé, že student problematice velmi dobře porozuměl, včetně možných úskalí. Firmware převodníku student napsal v podstatě od nuly, protože původně plánované knihovny se ukázaly být nepoužitelné. Také oceňuji, že při tvorbě odhalil a ošetřil mnohé nestandardní stavy, které při reálném použití mohou nastat. To však neznamená, že je zcela bez chyb - při testech s doc. Schimmelem se ukázalo, že převod do MTC je časově nestabilní, což se v programu Cubase Elements 6 projevuje pravidelným zasekáváním. V programu navíc bylo nutné snížit počet platných MIDI rámců z výchozích 16 na 4. I v hardware převodníku jsou některé nedostatky, zejména použití OZ (IC3A) namísto komparátoru pro příjem LTC a težkopádné řešení jeho ochrany před šumem (nesymetrický dělič s rezistorem R20 namísto zavedení hystereze). Samotný OZ je pak zbytečně v drahém audio provedení (typ NE5532). V textu práce velmi často chybí mezery mezi číslicí a jednotkou a občas se objevuje nevhodné dělení slov. Jinak je ale ale text kvalitní a všechny obrázky jsou názorné a dobře čitelné.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 110171