POLOCH, M. Zařízení pro simulaci sportovní střelby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Šteffan, Pavel

Student Bc. Martin Poloch vypracoval diplomovou práci na téma „Zařízení pro simulaci sportovní střelby“. Výstupem jeho práce je návrh a realizace elektronického zařízení pro simulaci sportovní střelby pomocí laserových technologií. Student zařízení navrhl nejen po stránce elektroniky a ovládacího SW, tak také po mechanické stránce. Student pracoval maximálně samostatně, během řešení práci pravidelně konzultoval a sám navrhoval možná řešení. K řešení student přistupoval zodpovědně s velkým odhodláním a nadšením. Formální stránka práce je na velmi dobré úrovni. Text předložené diplomové práce a výsledky, kterých student dosáhl, jsou dle mého názoru na velmi vysoké úrovni. Práce ukazuje, že se student zmíněné problematice důkladně věnoval a rozumí jí. Navrhuji proto práci k obhajobě se stupněm výborně a počtem bodů 100

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Musil, Vladislav

Student Martin Poloch se ve své diplomové práci zabývá návrhem komplexního zařízení pro simulaci sportovní střelby Práce je rozdělena do tří kapitol a podrobných příloh. Diplomant se podle zadání zaměřil na všestranně použitelné univerzální řešení obou částí - laserový modul do zbraně a multifunkční terčový modul. Diplomant vyšel z analýzy již existujících zařízení na trhu a kompletně navrhl a realizoval tři varianty terčových modulů, a to včetně obslužného programového vybavení, a testováním ověřil jejich spolehlivou funkci. Text práce je čtivý a popis problematiky velmi dobře členěn. Stěžejní částí diplomové práce je řízení terčového modulu skupinou mikrokontrolérů. Další části práce se zabývají komunikací mezi zbraní a terčovým modulem, rozpoznáváním okamžiku výstřelu, kalibrací terče na okolní jas a zobrazovací jednotkou úspěšnosti střelby. Metodika návrhu odpovídá zvyklostem malosériové výroby a výsledkem je funkční návrh, který splňuje požadované parametry. Graficky i obsahově je diplomová práce na vysoké úrovni. Zadání práce je splněno a výsledkem je fungující zařízení. K práci mám jen drobné výhrady. V seznamu literatury jsou nadbytečně uváděna i křestní jména autorů. Po celkovém zhodnocení konstatuji, že předložená práce splňuje požadavky kladené na diplomovou práci, především z hlediska samostatnosti práce a použitelnosti výsledků, a proto ji doporučuji k obhajobě a navrhuji klasifikaci výborně / 96 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 111789