VORONIN, O. Horečky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Marek, Jiří

Student Oleksandr Voronin mi takříkajíc přirostl k srdci. Pamatuji si na první setkání u přijímacích zkoušek do magisterského studia, kdy jsme s ostatními komisaři vybírali vhodné adepty pro studium na naší škole. Česky ještě moc dobře neuměl, což je stále trochu jeho handicap, nicméně má velmi sympatický a upřímný osobní projev. Posléze jsem ho na začátku dalšího semestru po peripetiích s vízy do naší republiky nalezl mezi svými novými studenty 5. ročníku. Od té doby jsme spolupracovali na zadáních různého charakteru a měřítek a předvedl schopnost kreativně myslet a tvořit. Je hodně pracovitý, i když trochu bojuje s organizací vlastního času a tak je to na závěrečné školní práci trochu znát.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování B 85
Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Šindlar, Jiljí

Práce studenta dokládá jeho schopnost uplatnit se v prodesi a řešit koncepčně zadané úkoly.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení B Navrhované řešení umístění komplexu ubytování a Wellness centra s krytými venkovními bazény nepostrádá velkorysost, odkazuje se měřítkem na urbanistickou studii Bohuslava Fuchse, který zde navrhoval podobnou kaskádu ubytovacích rekreačních bloků. Je otázka, do jaké míry tento kus pěkné krajiny Horeček v dnešní době zaplňovat stavbami tohoto měřítka a tak klidný ráz prostředí proměnit jevy, které takovéto komerční aktivity provázejí.
Provozní řešení B Dispoziční uspořádání objektu je navrženo v logických návaznostech a nepostrádá ani technologicky nutné prostory pro zajištění kvality vnitřního prostředí. Překvapivě jsou vidět i chyby ve vnitřním uspořádání pokojů v hotelu, zejména pozice dvojlůžkových postelí v některých pokojích. Lehce poddimenzované je hygienické zázemí hostů v hotelové restauraci apod.
Architektonické řešení B Architektonický koncept vychází z doplnění stávajícího fragmentu ubytovny o její nedokončené navrhované křídlo a nové funkce bazénového a Wellness provozu. Ubytovací část má výraz původní funkcionalistické stavby. Doplněné haly ve svahu nad ubytovnou, které se z tohoto svahu rozvíjí a pokouší o organický výraz v hlavním motivu křivek střech nabízejí relativně přijatelné řešení pro přírodní rád parcely.
Technicko konstrukční řešení C Naznačené technické a konstrukční řešení nezachází do přílišných detailů, nicméně se zdá navržené v přijatelných dimenzích a bylo by v praxi předmětem dalších úvah zejména ve spolupráci se statiky. Ve studii není naznačeno, kam a jak se budou odvádět dešťové vody z poměrně velkých ploch zastřešení atd.
Formální úroveň C Grafické zpracování projektu je na dobré úrovni, oceňuje zejména schopnost studenta kreslit a ověřovat si své představy ve skicách, které jsou přiloženy k práci. Studenti si zvolil rozsáhlé zadání, ale zřejmě podcenil čas pro závěrečnou adjustaci, případně doplnění o interiérové měřítko, které by dokládalo i představu o výrazu a materiálech interiéru.
Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 108386