MUZIKÁŘOVÁ, V. Dům u řeky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .

Posudky

Posudek vedoucího

Nový, Vítězslav

Hodnocená bakalářská práce se vyznačovala aktivním přístupem a přímočarým vývojem projektu od úvodního konceptu a autorka jej postupně dopracovala do výsledné podoby bez závažných kompromisů či revizí původní myšlenky. Obsah i forma zpracování vykazují jeho celkově vysokou úroveň.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Přístup studentky ke zpracování lze hodnotit jako samostatný a aktivní.
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Žalmanová, Petra

Studentka vypracovala velmi kvalitní urb.- arch. návrh, který vnáší do dané lokality řád, charakter městské struktury a zejména novou kvalitu veřejných a odpočinkových prostor na nábřeží řeky Svitavy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A 93 Řešená lokalita postrádá zcela městský charakter, je roztříštěná a zanedbaná,bez vztahu k řece Svitavě.Návrh snížením břehu řeky Svitavy propojuje území s nově navrženými veřejnými prostory nábřeží,vč. navržené cyklostezky,celkově je to velký přínos této oblasti.Bytové domy na platformě s obč. vybaveností vytvářejí příjemné prostředí pro bydlení s různým charakterem prostor typickým pro město.
Provozní řešení A 90 Provoz v bytových domech je řešen od parkování v podzemních garážích přehledně a logicky až po dispozice jednotlivých bytů.Pobytový prostor na platformách by mohl přispět k setkávání a přispět k dobrým komunitním vztahům vč. navržené posilovny.WC v posilovně by měly být řešeny odděleně pro muže a ženy.Pokud je uvažován v prostoru parteru provoz malé kavárny ( podle stolečků před fasádou) ,pak asi chybí WC pro imobilní a malé zázemí pro zaměstnance.
Technicko konstrukční řešení A 88 Zvolené konstrukční řešení je vhodné pro tento typ objektů a je jedním z mnoha možností.Jak je řešena konstrukce zastřešení horní terasy u mezonet.bytu?
Architektonické řešení A 92 Platformové řešení jednotl. bloků vytváří z prostoru nábřeží dvoupodlažní parter,který je tak výrazným arch. prvkem v celkové kompozici.Rozčlenění hmoty bytových domů na dva výškově rozdílné objekty považuji za velmi zdařilé, vnáší do celkové kompozice potřebné menší měřítko.V návrhu je patrná určitá plachost v uplatnění materiálů a barevnosti.
Formální úroveň A 95 Bakalářská práce je zpracována pečlivě na gaficky vysoké úrovni.
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 110766