KAPRAĽOVÁ, K. Dům u řeky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Palaščák, Michal

Zajímává kompozice , nicméně by si projekt zasloužil lepší prezentaci, použití teras je formální

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Studentka pravidelně konzultovala. S vetší koncentrací při práci mohl být výsledek ještě lepší.
Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Mikulášek, David

Práce je standardní, studentka je schopná navrhnout do uričté míry funkční a použitelný soubor objektů pro bydlení se schopnostmi, které odpovídají bakalářskému stupni studia.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A - logické a účelné využití blokové zástavby pro doplnění stávajícího charakteru území a využitím výškového rozdílu pro umístění parkování, využití nábřeží a vytvoření polosoukromého prostoru – terasy mezi bloky. - venkovní schodiště s různě širokými stupnicemi nevidím jako vhodné.
Provozní řešení C - velké pochyby vyvolává schopnost nájezdové rampy obsloužit parkovací podlaží, zejména ohledně podchozích výšek. - ne úplně přesvědčivé je řešení vyššího bloku, zejména komunikačního jádra, které vizuálně zabírá 20 – 25% půdorysné plochy. Snaha obsloužit byty na opačném konci dispozice je pochopitelná, oponent je však přesvědčen o existenci vhodnějšího řešení. - dispoziční řešení mezonetu by sneslo výraznou revizi, zejména v prostoru schodiště.
Technicko konstrukční řešení C zvolené konstrukční řešení odpovídá potřebám tvaru objektu, není však dostatečně zřejmé, které zdivo je nosné a které výplňové, stejně tak i materiálově.
Architektonické řešení B architektonické řešení může působit, díky formě ztvárnění teras, dynamicky, otázkou zůstává "za jakou cenu". Jedná se totiž o čistě formální řešení bez skutečného funkčního využití (plocha teras, jejich stítnící schopnost).
Formální úroveň B Formální úroveň odpovídá bakalřáské rpáci, přiliš "technický" popis výkresů, chybějící plochy jednotlivých místností a přílišná podrobnost vnitřního vybavení bzytečně snižuje přehlednost práce. Řezové roviny je možné "zalomit" tak, aby např. nedocházelo k příčnému řezu v místě schodišťových ramen (řez B).
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 110771