KUČÍRKOVÁ, V. Dům u řeky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Palaščák, Michal

Kultivovaný návrh, kultivovaná prezentace. Ustoupení teras komplikuje vnitřní uspořádání, působí až formálně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A Studentka pravidelně konzultovala. Trpělivým přístupem od rozpačitého začátku k dobrému konci.
Navrhovaná známka
B
Body
85

Posudek oponenta

Mikulášek, David

Celkové je práce vyvážená a přesvědčivá, studentka je schopna navrhnout funkční a použitelný objekt pro bydlení, což je nezbytný předpoklad pro získání bakalářského titulu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A - logické a účelné využití blokové zástavby pro doplnění stávajícího charakteru území a ponechání bodové zástavby uprostřed lokality, „mimo“ hlavní ulice hodnotím pozitivně stejně jako formu umístění zástavby podél řeky a způsob přístupu k řece.
Provozní řešení B - veskrze správná snaha o využití parteru mohla být ještě úspěšnější, pokud by se podařilo technickou místnost a sklady umístit do méně hodnotného prostoru. Zabránilo by se tím také vzniku „slepých“ parterů bez využití velké části plochy. - jednoduchost dispozičního schématu se schodištěm a výtahem uprostřed dispozice poněkud konstrukčně komplikuje ustupování části jednotlivých podlaží. - pozitivně hodnotím, že plochy obytných místností nejsou navrženy na minimální normové hodnoty.
Technicko konstrukční řešení B - zvolený systém vápenopískových bloků s TI EPS se nejeví z hlediska kvality vnitřního prostředí jako ideální, doporučuji ke zvážení použivání keramických materiálů u bytové výstavby, - u fasádního pláště je nutné respektovat tepelnou roztažnost zvolených materiálů, - je na zvážení, vzhledem k tomu, že je fasáda kryta pevnými deskami, použití izolantů na přírodní bázi.
Architektonické řešení B - hmotové proporční i materiálové řešení je velmi kultivované, zejména použití drobnějšího detailu formou kanelovaných obkladových desek. Jee však nutné dbát na pečlivé provedení veškerých detailů.
Formální úroveň B - formální úrove%n je optická uspokojivá, jednoduchá a přehledná, u některých výkresů snad příliš "stavařská" - doporučuji zakreslovat v 1. PP i společné garáže, takto to, bez kofrontace s sřazy, není zřejmé
Navrhovaná známka
B
Body
87

Otázky

eVSKP id 110772