ILGNER, T. Aplikace fuzzy logiky pro vyhodnocení dodavatelů firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Dostál, Petr

Diplomová práce řeší problematiku vyhodnocení dodavatelů firmy. K řešení je využito teorie fuzzy logiky. Práce má využití v praxi. Práce je velmi kvalitně zpracována. Práci hodnotím velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Lieskovan, Tomáš

Student se ve své diplomové práci zabývá možnostmi implementace pokročilých rozhodovacích metod založených na fuzzy logice. Principy jsou poté v rámci praktické části aplikovány v reálném podniku na základě provedené analýzy současného stavu podnikových procesů týkajících se výběru dodavatele. V praktické části student navrhl a implementoval dva rozhodovací modely, pro MS Excel a Matlab. V diplomové práci je nejprve popsána teorie týkající se procesu rozhodování v podniku, výběru dodavatele a analýzy podniku. Poté je věnována pozornost teorii fuzzy logiky s důrazem na zpracování v programu Matlab. Dle mého názoru je popisu některých teoretických pojmů věnována nadbytečná pozornost, například kapitoly 2.1, 2.2. Analýza současného stavu podniku je provedena pečlivě. Lze vyzdvihnout Matlab aplikaci pro podporu rozhodování, ke které student vytvořil přehledné grafické uživatelské prostředí, které umožňuje velmi intuitivní zadávání vstupních kritérií a vizualizaci výsledků. Rovněž rozhodovací model pro MS Excel je velmi přehledný. Celková formální úroveň práce je velmi dobrá. Úroveň práce lehce snižují některé ne zcela kvalitní převzaté obrázky v nedostatečném rozlišení, které by měly být překresleny (např. Obr. 1, 4 a 5). Práce obsahuje některé drobné typografické prohřešky, jako je použití spojovníku namísto pomlčky. Vzhledem k tomu, že je práce velmi rozsáhlá, doporučil bych číslování obrázků a tabulek založené na čísle kapitoly. Student čerpal z velkého množství zdrojů, lze konstatovat, že práce s nimi je správná.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 112180