ONDRYÁŠ, M. Logistická koncepce procesů skladování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Diplomant v průběhu celého závěrečného roku studia přistupoval k řešení zodpovědně. Rychle se seznámil s podmínkami praxe, které si doplnil možnými teoretickými přístupy při řízení materiálových i informačních toků ve skladovém hospodářství.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Zadané cíle z hlediska ochrany zásob při skladování řešil jak po stránce informačních toků, tak technických prostředků pro manipulační činnosti ve skladech.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Vyšel od technických prostředků, nezbytných pro usnadnění práce ve skladech, definoval i způsoby využití informačních technologií i zabezpečení skladových operátorů pro řízení činností vyskladnění i naskladnění.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Výstižným způsobem shrnul podmínky realizace a možnosti je zavést v průmyslových podmínkách obchodní organizace.
Praktická využitelnost výsledků A Sestavil řešitelný návrh na usnadnění průběhu materiálových toků při skladovém hospodářství v obchodní organizaci při zabezpečení dodacích termínu zákazníkovi. Předložil i ekonomické zhodnocení návrhu řešení.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Použitá terminologie i grafická stránka práce vystihuje požadavky , kladené na inženýrskou práci jak z pohledu praxe, tak i teorie.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Rozšířil doporučenou literaturu ke zpracování o dostupné zahraniční prameny i materiály z konkrétní obchodní organizace.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Rambousek, František

Tato diplomová práce, vycházející z reálné praxe, která je zde velice dobře zpracována a představena, šla cestou nejmodernější existující skladové plně automatizované technologie - což je správná cesta z dlouhodobého hlediska. V reálné praxi by se vedle projektu válečkového dopravníku realizovaly projekty Leanové optimalizace jak z hlediska Layoutu pracovišť tak organizace práce a pracovních instrukcí což autor správně naznačil. A zcela správně zde ukazuje ekonomiku celého projektu, která umožní investorovi relevantně rozhodnout, zda bude projekt realizovat najednou - jako celek a nebo jej časově a finančně rozfázuje.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 108520