IVANČIC, M. Návrh implementace vratných obalů u vybraných dodavatelů ve zvolené společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Milichovský, František

1) Vysvětlete podstatu metody 7S? Jaký typ výsledků poskytuje?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Diplomant naplnil stanovené cíle na standardní úrovni, která je požadovaná pro diplomové práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Zvolený postup odpovídá zadanému tématu. V úrovni naplnění jednotlivých metod jsou rezervy, při jejichž naplnění by práce mohla dosáhnout mnohem vyšší úrovně.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Diplomant zpracoval analytickou část práce na standardní úrovni. V některých dílčích částech jsou zjištěné závěry podložené na průměrné úrovni.
Praktická využitelnost výsledků B Pro vybraný podnik představuje předložená diplomová práce kvalitní podklad pro nastavení vhodných postupů v oblasti obalové problematiky a k ní navázané skladovací a odpadové politiky.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce je vytvořena ve standardní podobě s drobnými nedostatky ve formátové oblasti, použité terminologii. Tyto nedostatky v komplexním měřítku výrazně nesnižují kvalitu celé diplomové práce, která je na standardní úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací C Použité literatura odpovídá požadavkům na dané téma. Některé pasáže v analytické části postrádají citace, které mohou odpovídat tomu, že diplomant v analyzované společnosti působil.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Mihalisko, Marek

Při zadávání této diplomové práce jsme brali v úvahu majoritní aspekty, kterým musí naše firma v současné době čelit. Potýkáme se s nedostatkem pracovních sil ve všech oblastech což nám brání dále navyšovat objem výroby a proto jsme nuceni důsledně se zaměřovat na produktivitu práce a optimalizaci veškerých nákladů, jejichž nemalou část tvoří náklady na obaly. Teoretická východiska diplomové práce jsou velmi vhodně zvolená ve vztahu k řešené problematice a rovněž analytická část věrně popisuje současný stav klíčových procesů, které se k řešenému tématu diplomové práce vztahují. Chtěl bych vyzdvihnout i provedené přímé pozorování procesů příjmu vstupního materiálu popsané v kapitole 3.7.5, které nám poskytlo komplexnější a detailnější obrázek o našich slabinách v této fázi materiálového toku. Návrhová část plně odpovídá našemu zadání a chtěl bych zmínit, že použitá metoda 3D modelování pro stanovení vhodných obalů a balících množství je pro naši firmu vítaná revoluční novinka. Zkalkulovaná doba návratnosti je pro nás rovněž v pořádku. Zpracovaná diplomová práce má vysokou formální úroveň, stanovené cíle se podařilo naplnit. Návrh řešení je srozumitelný a aplikovatelný. Použité metody řešení překonaly naše očekávání.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 110940