GREGAROVÁ, J. Podnikatelský plán pro založení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o velmi dobrou diplomovou práci, která obsahuje solidní analytickou část a návrhy pro založení franchisy. Závěry práce jsou z velké části uplatnitelné v praxi. Pro obhajobu nenavrhuji žádné doplňující otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Hlavním cílem DP bylo vypracování podnikatelského plánu pro založení malého podniku a to cestou franchisy. Dle mého názoru byl cíl DP včetně cílů dílčích splněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Diplomantka použila pro řešení adekvátní metody. Tj. v analytické části metody strategické analýzy včetně primárního dotazníkového šetření. V návrhové části byly použity metody syntézy včetně strandardní struktury PP. Zvolený postup řešení je správný.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Hloubka analytické části je přiměřená. Jednoduché dotazníkové šetření dává základní pohled na budoucí trh. Diplomantka však prokázala schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Dosažené výsledky jsou v základní míře uplatnitelné v praci. Pro vypracování franchisingové smlouvy je však třeba některé části hlouběji propracovat.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce je zpracována na patřičné formální a grafické úrovni. Práce je adekvátní akademickým pracím v ekonomických oborech.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomová práce obsahuje základní soubor literárních titulů. Práce s aglickými časopiseckými zdroji mohla být intenzivnější. Citace literárních zdrojů jsou správné.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Dupal, Ivo

Práce splňuje zadané cíle.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji C
Splnění stanovených cílů B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 108120