HALAČKOVÁ, A. Návrh změn v systému vzdělávání zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečný, Štěpán

Cílem diplomové práce byla analýza systému vzdělávání pracovníků společnosti ZOOT a předložení návrhů změn. V teoretické části práce je využita soudobá česká i zahraniční literatura popisující současné trendy v oblasti vzdělávání. V empirické části diplomantka adekvátně využila dotazníkového šetření, přičemž výsledky podrobněji analyzovala pro dvě odlišné geografické lokace. Navrhované změny ve vzdělávání pak popisují jak finanční náročnost, tak i časovou souslednost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Stražovská, Michala

Autorka v teoretické části uvádí rozdělení procesu identifikace potřeb vzdělávání na 3 fáze (analýza organizace, práce a osob, s. 26), přičemž v praktické části práce se věnuje pouze 1 části, analýze osob. Otázky v dotazníku nejsou vždy jednoznačné a škálovatelné (např. není jasné měřítko pro "dostatek informací o vzdělávání"). Slovní odůvodnění výsledného hodnocení závěrečné práce: Autorka v teoretické části uvádí rozdělení procesu identifikace potřeb vzdělání na 3 fáze (s. 26), přičemž v praktické části práce se věnuje pouze analýze osob, aniž by provedla analýzu organizace a práce. Otázky v dotazníku nejsou vždy jednoznačné a škálovatelné (např. není jasné měřítko pro "dostatek informací o vzdělávání" v otázce č. 7). Použité bibliografické zdroje jsou téměř výhradně české a zastaralé (nejmladší z r. 2016), nebyly použity žádné aktuální výzkumy a přístupy ke vzdělávání. Díky tomu jako jeden z inovativních způsobů vzdělávání autorka uvádí např. již zastaralý e-learning a nereflektuje technický pokrok pro vzdělávání (využití virtuální reality, AI apod.).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji E
Splnění stanovených cílů D
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 109862