GALITA, M. Faktory ovlivňující tržní nájemné u zemědělských pozemků ve vybraných lokalitách Jihomoravského kraje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Lorencová, Marie

Celkově diplomovou práci považuji za zdařilou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání B Práce je vypracována v souladu se zadáním, v dostatečném rozsahu, cíl je naplněn.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem B Z teoretické části práce je zřejmé, že student se v dané problematice orientuje.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Student si zajistil kvalitní podklady, použité postupy jsou správné a vedou ke zdárnému splnění cíle.
Odborná úroveň diplomové práce B Celková odborná úroveň práce je velmi dobrá.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Odborné i laické veřejnosti jsou přiblíženy faktory, které ovlivňují výši pachtovného u zemědělských pozemků a to jak v obecné úrovni, tak konkrétně ve vybraných lokalitách na Vyškovsku.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 B Student pracoval převážně s právními předpisy a internetovými zdroji. Ocenila bych použití i zahraniční literatury. U tabulek v kapitole 7.3 není uvedeno, že se jedná o vlastní zdroj.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Práce není prosta typografických nedostatků. Formální úpravu a odbornou jazykovou úroveň hodnotím jako velmi dobrou.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Komosná, Milada

Student zpracoval práci v souladu se zadáním. V práci řešil faktory mající vliv na výši pachtovného. Výsledky práce shrnul v samostatné kapitole. Kladně hodnotím také přístup k získání dat pro vyřešení úkolu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úplnost vypracování B Student splnil zadání diplomové práce v plném rozsahu.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A Student zvolil správný přístup k vyřešení problému. Práce je zpracována přehledně.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Student postupoval správně. Před řešením úkolu se student zabýval faktory, které mohou ovlivnit výši pachtovného. Tyto faktory poté zkoumal z hlediska vlivu na pachtovné. Na str. 61 v tabulce č. 11 je nepřesnost, ale pravděpodobně se jedná o překlep.
Obtížnost a správnost řešení B
Přínos pro praktické i teoretické využití B V práci jsou přiblíženy základní pojmy dané problematiky a vybrané faktory, které mohou mít vliv na výši pachtovného.
Odborná jazyková úroveň B Odborná jazyková úroveň je na vyhovující úrovni.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky B V práci jsou typografické nedostatky.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 103778