JURKO, M. Štúdium vyčerpania síranov v cementových spojivách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Novotný, Radoslav

Student Michal Jurko se ve své práci zabýval studiem vyčerpání síranů v cementových pojivech. Již během vypracování literární rešerše prokázal schopnost orientace v domácí i zahraniční literatuře, která byla základem pro kvalitně zpracovanou teoretickou část práce. Navržené experimenty realizoval samostatně, po potřebných konzultacích kvalitně vyhodnotil výsledky a vyvodil z nich přiměřené závěry, které následně diskutoval s odbornou literaturou. Nelze také opomenout fakt, že se student během práce sám naučil základy vytváření technické literatury v programu Latex, ve kterém následně práci sepsal. Práce splňuje požadavky očekávané od bakalářské práce. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Švec, Jiří

Bakalářská práce se zabývá studiem vyčerpání síranů v cementových pojivech. Jedná se o poměrně detailní a velmi konkrétní část hydratačního procesu portlandských cementů se zřejmým vlivem na průběh hydratace a tím i výsledné vlastnosti produktů na pojivové bázi portlandského cementu. V teoretické části student stručně a jasně shrnul problematiku portlandských cementů, jejich hydratace, vyčerpání síranů, smrštění obecné i související právě s vyčerpáním síranů a také mletí cementu. Experimentální část obsahuje promyšlený souhrn provedených experimentů a jejich souvislostí. U výsledkové části je třeba ocenit především rozsah provedených experimentů i diskuzi výsledků. Závěr jasně odpovídá na stanovené cíle práce a nastiňuje i jejich využití v praxi (které mohlo být uvedeno i v úvodu. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 103116