HORNÁ, K. Hodnocení výkonnosti vybraného podniku podle modelu Start Plus a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Josef

Otázka k obhajobě: Jakým způsobem předpokládáte, že budou dotazníkovým šetřením získaná data v podniku zpracována a získané poznatky využity? Domníváte se, že by bylo vhodné otázky v dotazníku zaměřit též na oblast kompetencí manažerů a jak jsou s používanými manažerskými přístupy a metodami zaměstnanci spokojeni?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem práce bylo analyzovat oblast využívání vícekriteriálních modelů pro hodnocení manažerských přístupů a firemní výkonnosti s akcentem na nefinanční aspekty a provedení hodnocení firmy podle modelu Start Plus. Dalším cílem bylo identifikovat příležitosti pro zlepšování a zpracovat návrh pro zlepšení. Cíle se podařilo naplnit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V práci je prokázáno dobré pochopení metodiky hodnocení a účelu, ke kterému hodnocení směřuje.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B V analytické části práce získané poznatky autorka uplatnila při hodnocení zvoleného podniku. Identifikovala silné stránky a příležitostí ke zlepšení, ze kterých pak vychází její návrhy na zlepšení.
Praktická využitelnost výsledků A Přínosem práce je identifikace konkrétních příležitostí ke zlepšení a několik návrhů opatření, které se týkají např. benchmarkingu, zřízení e-shopu, marketingových nástrojů a měření spokojenosti pracovníků firmy.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Práce je přehledně uspořádána včetně prezentovaných tabulek a grafů. Je používána odborná terminologie obvyklá v oblasti hodnocení kvality.
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka využila doporučené informační zdroje a řadu dalších, zdroje jsou citovány a citace jsou uváděny v doporučeném formátu.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Motyčka, Jan

Skvěle zpracovaný obsah a návrhy na zlepšení vybrané firmy. Autorka využila dostupné zdroje i zahraniční literaturu. Vybraný model je vhodný ke zhodnocení výkonnosti moderní a konkurenceschopné firmy. K diplomové práci nemám žádné připomínky

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 112068