GRYCOVÁ, V. Odměňování pracovníků ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Konečný, Štěpán

Diplomantka si ve své práci stanovila za cíl navrhnout řešení problémů s odměňováním pracovníků ve vybraném podniku, které sekundárně povedou ke zvýšení jejich spokojenosti a motivace. V teoretické části bylo použito poměrně velké množství zdrojů, převážně české odborné literatury, přesto bych v některých kapitolách ocenil více vlastních komentářů. V analytické části diplomantka pomocí dotazníku vlastní konstrukce analyzuje výše uvedené jevy, ale zatímco její komentáře shledávám v zásadě v pořádku, grafické znázornění výsledků mi u některých grafů (např. č. 11, str. 64) nepřijde úplně vhodné. Samotná zjištění jsou však v pořádku. Otázka pro diplomantku: v tabulce č. 4 na str. 85 uvádíte náklady jak na školení v Brně a v Praze, tak i celkové náklady, které však podle mě úplně neodpovídají Vámi uvedené sumě. Prosím vysvětlete.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Smolíková, Iveta

Diplomová práce se zabývá problematikou odměňování zaměstnanců. Teoretická část obsahuje popis základních teorií v oblasti odměňování. V praktické části je provedena analýza současného stavu odměňování, pomocí dotazníkového průzkumu. V závěru je navržený nový odměňovací systém, jehož hlavním nástrojem je zavedení individuálního benefitního systému pro pracovníky organizace. Za cíl si autorka stanovila zeefektivnění motivačního programu v organizaci, což správnou implementací navrhovaného benefitního systému může ke stanovenému cíli vést. Práce je zpracována v souladu s požadavky kladenými na diplomové práce na VUT v Brně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 109921