MĚSÍČKOVÁ, K. Elektrofyziologická charakterizace membránového kanálu Kir2.1 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Svoboda, Ondřej

Klára Měsíčková se ve své práci věnuje transfekci a elektrofyziologické charakterizaci membránového kanálu Kir2.1. Studentka si osvojila práci v buněčné laboratoři i nelehkou techniku patch clamp. Během celého roku pravidelně realizovala experimenty, které samostatně realizovala od prvotního návrhu až po měření. Velice schopně reagovala také na problémy, které se během experimentů objevovaly. Práce je sepsána vcelku logicky. Její úroveň snižuje nižší kvalita obrázků a drobné chyby v rovnicích. Celkově práci hodnotím stupněm A/90 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Chmelíková, Larisa

V diplomové práci se studentka věnuje problematice elektrofyziologické charakterizace membránového kanálu Kir2.1. Po odborné stránce je práce na dobré úrovni. Řazení kapitol je přehledné a celkově je práce srozumitelná. Použitá literatura je složena z relevantních zdrojů a obsahuje také velké množství zahraničních publikací. Práce zahrnuje obsáhlou experimentální část. Studentka měla za úkol optimalizovat transfekční protokol membránového kanálu Kir2.1, osvojit si ovládaní systému patch clamp, provést měření a následnou charakterizaci. Po formální stránce vytýkám kvalitu obrázků v teoretické části, neseřazený seznam literatury, nepřesnost v rovnici č. 3. U obrázků č. 18 a 19 by bylo vhodné označit meřítko a podrobněji je popsat. Postrádám ukázku průběhu proudu získaného z netransfekované buňky. Zadání práce považuji za splněné a hodnotím stupněm B/88 bodů.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 110588