SLADKÝ, T. Návrh elektroinstalace polyfunkčního domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Janík, Daniel

Bakalářská práce pana Tomáše Sladkého se zabývá zpracováním kompletní dokumentace silnoproudu a slaboproudu pro realizaci stavby polyfunkčního domu včetně popisu postupu návrhu a diskuze specifik jednotlivých místností v objektu dle platných norem. Student k práci přistupoval velice zodpovědně, pracoval samostatně a dobře si práci časově rozvrhnul během celého semestru. S postupem řešení jsem byl seznamován na pravidelných konzultacích, na které student chodil připraven a s konkrétními věcnými dotazy. Konzultace probíhaly, jak osobně, tak elektronicky prostřednictvím emailu. Z rozsahu odevzdané dokumentace je patrné, že student věnoval vypracování bakalářské práce velké množství času. Drobné výhrady mám k rozpočtu, který bych rozšířil o textovou část, kde by byl popsán postup sestavování rozpočtu a zdůvodnění výběru alespoň základních položek. Předložená práce splňuje všechny body zadání v plném rozsahu a doporučuji ji k obhajobě s hodnocením A (92 b).

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Pěcha, Jiří

Předložená práce se zabývá návrhem polyfunkčního domu, který je tvořen kancelářemi a byty. Popisuje současné trendy v elektroinstalacích a srovnává rozdíly mezi „klasickou“ a „inteligentní“ elektroinstalací. V další části práce jsou zmíněny požadavky, které je vhodné dodržet při tvorbě projektové dokumentace, jsou zde zmíněny technické normy, je popsána bezpečnost instalací a požadavky na připojení do rozvodné sítě. Dále se v práci objevuje část, kde student provedl návrh požadovaného osvětlení pro kancelářské prostory a prostory jednotlivých bytů. V rámci praktické části je vytvořen projekt elektro pro zmíněný multifunkční dům, který se skládá z půdorysů jednotlivých kanceláří a bytových jednotek. V projektové dokumentaci nechybí rozvodnice a centrální schéma napájení. Celou práci lze shrnout jako kuchařku pro začínající projektanty, která jím pomůže získat obecný přehled o projekční činnosti a nezanedbat některé požadavky. - Práce odpovídá zadání v plném rozsahu. - Struktura práce je na dobré úrovni. - Jednotlivé kapitoly na sebe, až na výjimky navazují . Jen bych očekával, že pokud autor srovnává typy a trendy v elektroinstalací, jsou zde zmíněny důvody, proč se rozhodl zrovna pro klasickou realizaci, i když existuje možnost použít i modernější řešení pomoci systémové „inteligentní“ elektroinstalace. - Práce nepřináší nové poznatky, ale umožnuje čtenáři získat informace o dostupných nástrojích pro projekční činnost v elektrotechnice a provádí krok za krokem tvorbou PD. - Studijní prameny jsou využity v plném rozsahu dle požadované problematiky. - Rozsah použité literatury je na dobré úrovni a odpovídá potřebám práce. - Formální a jazyková stránka je na dobré úrovni. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím 91 body (A)

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 110871