DOLÁK, M. Hodnocení efektivnosti investic ve společnosti TESYDO, s.r.o. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Ptáček, Roman

Práci doporučuji k obhajobě. V rámci rozpravy navrhuji, aby student odpověděl na následující otázky: V práci uvádíte, že banka, se kterou společnost spolupracuje, nabídla úvěr se sazbou 5,4 % p.a. K jakému datu se váže tato nabídka? Je stále aktuální? A nejsou s ní spojeny další náklady (poplatky)? Nebudete v souvislosti s jednorázovým odpisem nedobytných pohledávek navrhovat společnosti nějaké řešení do budoucna?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Vzhledem k tomu, že špatné výsledky hospodaření v roce 2016 byly způsobeny především jednorázovým odpisem nedobytných pohledávek, bylo by zajímavé zjistit, jakých výsledků, např. ROE, by společnost dosáhla, pokud by se výsledek hospodaření tuto účetní operaci nezohlednil.
Praktická využitelnost výsledků B Kromě hodnocení efektivnosti investice při předpokládaném vývoji autor vypracoval pesimistický scénář, který zahrnuje různé možnosti (nižší tržby, vyšší náklady na údržbu, vyšší mzdové náklady, vyšší zdanění). Vždy je ale hodnocení efektivnosti zamýšlené investice pozitivní.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Metodika práce je velmi stručná, nepopisuje např. postup při hodnocení efektivnosti investice.
Práce s informačními zdroji, včetně citací D Některé zdroje nejsou příliš vhodné pro závěrečnou práci vysokoškolského studia, jedná se např. o učebnice (Grünwald, Rejnuš) nebo internetové zdroje (www.miras.cz/seminarky).
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kudělka,, Vladimír

Diplomová práce je vypracována rozsáhlým a odborným způsobem i s dobrým náhledem na řešenou problematiku dle zadaného tématu diplomové práce. Řeší všechny podstatné zadané cíle i úkoly diplomanta, přehledy a výstupy, které zadavatel uvedl ke zpracování této diplomové práce. Zpracovatel použil moderní aktuální postupy při řešení zadané problematiky. Zpracovatel odpovídajícím i vhodným způsobem celkově vyhodnotil investiční záměr, tj. vymezil metody využitelné pro řešení, odborně zhodnotil přínosnost projektu a navrhl v celé šíři možné alternativy financování. Diplomová práce má vysokou úroveň a dobře zpracovaný přehled i rozsah a uvádí reálný přínos, což se zcela využije v praxi ve firmě TESYDO, s.r.o. Doporučuji tímto tuto diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 110297