HOFMANOVÁ, A. Posouzení vybraných ukazatelů společnosti pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Doubravský, Karel

Tématem předložené práce je hodnocení vybraných ukazatelů společnosti a návrhy na zlepšení její stávající situace. Práce je členěna do tří hlavních částí s logickou stavbou a strukturou. Autorka vhodně využila vybrané literární zdroje a sestavila obsahově srozumitelnou teoretickou část, na kterou logicky navazuje část analytická a návrhová. V analytické části autorka analyzuje zvolenou společnost s využitím vybraných ukazatelů finanční analýzy a statistických metod. V této části autorka prokázala schopnost dojít k samostatným a konkrétně specifikovaným závěrům a návrhům. Práce je zpracována na dobré úrovni a má odpovídající strukturu a grafickou úroveň. Použité metody jsou vhodně zvoleny a aplikovány. Rozsah přehledu literatury je dostačující a odpovídá typu práce. Z výše uvedených důvodů se domnívám, že práce splňuje podmínky kladené na diplomovou práci, a proto doporučuji práci k závěrečné obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Michalíková, Eva

Práce se zabývá statistickou analýzou finančních ukazatelů vybrané firmy. Práce je velmi dobře zpracovaná a nabízí řadu vlastních návrhů řešení. Pro větší přehlednost by bylo dobré doprovodit odhad trendu v časových řadách doprovodit příslušným grafem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 111194