HONČ, J. Hodnocení korozních vlastností biodegradabilní hořčíkové slitiny ZE41 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Tkacz, Jakub

Student Jiří Honč přistupoval k řešení své bakalářské práce ve většině případů svědomitě. Problematiku hodnocení korozní odolnosti hořčíkových slitin si student velmi pečlivě nastudoval. Student během konzultací logicky propojoval všechny souvislosti. Získané poznatky dokázal využít v průběhu experimentů i během následného vyhodnocování získaných dat. Diplomovou práci hodnotím stupněm A a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce B
Celkový přístup k řešení úkolů B
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Minda, Jozef

Študent Jiří Honč vypracoval prácu, ktorá sa zaoberá štúdiom korózneho správania zliatiny ZE41 v prostredí roztoku NaCl. V teoretickej časti študent popisuje použitý materiál, stručne rozoberá koróziu z hľadiska termodynamiky a kinetiky a uvádza základ k použitým metódam. Teoretická časť je stručná, ale úplne dostatočná pre uvedenie čitateľa do problematiky, v texte sa vyskytujú len drobné formálne a typografické nedostatky. V rešeršnej časti sú uvedené aktuálne články, doporučoval by som však uvádzať aj články, ktoré potvrdzujú a vysvetľujú pohľad na "biodegradabilitu" študovaného materiálu. Praktická časť je spracovaná veľmi prehľadne. Výsledky práce sú riadne diskutované a závery podložené experimentom. Nachádza sa tu niekoľko interpretačných nedostatkov, neúplná diskusia všetkých výsledkov (napr. porovnanie výsledkov Rp po 168h expozície v roztoku) a len krátky rozbor použitých modelov. Dané skutočnosti sú však spôsobené náročnosťou použitej metodiky a uvádzaním študenta do problematiky, celkový dojem z práce je však veľmi kladný, sú splnené všetky náležitosti vysokoškolskej práce a stanovené ciele. Hodnotím stupňom A a doporučujem prácu k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 104618