HRBÁČEK, Z. Sběr dat s bezdrátovým přenosem informací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Bradáč, Zdeněk

Student měl navrhnout a zrealizovat malý datalogger vybavený bezdrátovou komunikací a ověřit jeho funkčnost na zvolené aplikaci. Nebytnou součástí bakalářské práce bylo navržení vhodné struktury, vyřešení napájení systému a vybavení o vhodně vytipované sensory pro zvolenou demonstrační aplikaci. Student měl za úkol vytvořit obslužné programové vybavení a demonstrovat funkčnost. V rámci bakalářské práce student zvolil vhodný postup, navrhnul a zrealizoval nezbytnou elektroniku. Student dále vytvořil programové vybavení a systém zprovoznil a otestoval jeho funkčnost. V poslední řadě student vytvořil dokumentaci své práce ve formě bakalářské práce. Student splnil všechny body zadání. Pracoval samostatně a cílevědomě. Konzultací vedoucího práce využíval v nezbytné míře. Bakalářská práce je vlastní prací studenta. Student si vhodně rozvrhnul čas a vyřešil zadání na dobré úrovni. Student prokázal technické schopnosti i myšlení a proto doporučuji práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
C
Body
73

Posudek oponenta

Arm, Jakub

Zadání práce bylo dle mého názoru splněno až na první bod, kde bylo vhodné uvést rešerši již existujících dataloggerů. Vlastní vypracování je dobře popsáno, avšak abstrakt a úvod práce měl být detailnější. Až z obrázku na str. 33 jsem se dozvěděl, v jaké situaci má být navrhovaný datalogger použit. Taktéž teoretický úvod je pojat stručně, přičemž některá tvrzení platí pouze za určitých okolností. V práci mi chybí teoretické a praktické srovnání spotřeby energie vytvořeného zařízení, schéma souborových závislostí webového prostředí, rešerše připojení antény a určení nejistot měření. Na druhé straně oceňuji výpočet a integraci antény do DPS. Autor pro vytvoření firmware využil knihoven STM32 Cube, avšak čitelnost kódu snižuje fakt, že veškerá funkcionalita je implementována v hlavní funkci. Vytvořené webové rozhraní je po uživatelské stránce přívětivé, avšak implementace by mohla být komplexnější (např. integrace prvků informační bezpečnosti). Z formálního hlediska bych obrázky, které zabírají celou strany, umístil do příloh na konec dokumentu. I přes drobné výtky je práce na dobré úrovni a hodnotím ji C (77b).

Navrhovaná známka
C
Body
77

Otázky

eVSKP id 111086