PILÁT, P. Vytvoření Vamp pluginu pro aplikaci Sonic Visualiser [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Kiska, Tomáš

Bakalářská práce Petera Piláta byla zaměřena na vytvoření tzv. Vamp pluginu pro aplikaci Sonic Visualiser a Sonic Annotator. Hlavním cílem bylo vytořit sérii pluginů, které budou jak vizualizovat, tak především počítat běžně užívané hudební parametry. Lze konstatovat, že zadaní bylo splněno. Student přistupoval k vypracování poněkud vágně. Konzultace s vedoucím příliš nevyužíval, a tyto skutečnosti se také odrazili na celkové podobě. Délka práce s celkovým rozsahem 66 stran je bakalářsky nadprůměrná. Nejvetší nedostatek spočívá v celkové úpravě jako nedodržení citační normy ČSN ISO 690, obrázky diagramů a grafických schémat nejsou vektorové a v malém rozlišení, resumé je atypicky umístěno na konec práce apod. Praktickou část se mi nepodařilo ohodnotit, protože student neodevzdal kompletní souborový balík nutný ke spuštění pluginů. Byly odevzdány pouze soubory typu .dll, ale soubory .n3 a .cat chybí. Díky zmíněným faktům navrhuji známku 60 D, a to v případě že student předvede funkční pluginy.

Navrhovaná známka
D
Body
60

Posudek oponenta

Zvončák, Vojtěch

Cílem práce bylo implementovat Vamp plugin pro aplikaci Sonic Visualiser a Sonic Annotator. Vytvořený plugin měl umožňovat použití svých funkcí pro prostředí Matlab. Z formálních hlediska bych práci vytknul několik věcí: práce by si zasloužila korekturu Slovenštiny a typografie (čárky, pomlčky, tečky, předložky na konci řádku, nejednotné používání uvozovek, nejednotné formátování textu, atd). V práci se vyskytují diagramy a obrázky, které by měly být ve vektorovém formátu. Práce je místy psána populární jazykem. Z pohledu vypracování cílů byl zbytečně kladen důraz na detailní popis teorie. Na úkor rozsáhlé teorie pak zaostává praktická část. I přesto, že se v práci nachází kapitola “Realizácia Vamp Pluginu”. Popis praktické části bakalářské práce pak představuje popis možností a návod pro práci s nástroji Sonic Visualizer a Annotator. V práci by bylo dobré uvést vhodné části kódu, na kterých by autor dokázal, co a jak vlastně naprogramoval. V odevzdaných souborech nebyly k dispozici žádné zdrojové kódy, pouze již hotové pluginy. Použití autorových pluginů v prostředí Matlab nebyla věnována žádná pozornost. Stanovené cíle tak byly dokončeny pouze z části. Vyzdvihuji autorovu aktivitu při vytvoření návodu pro instalaci pluginů. Doporučuji práci k obhajobě s hodnocením D - 61.

Navrhovaná známka
D
Body
61

Otázky

eVSKP id 110155