HRBOTICKÝ, L. Elektronická identifikace a služby vytvářející důvěru pro elektronické transakce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Zeman, Václav

Cíle práce byly zaměřeny na popis služeb definovaných „Zákonem o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce č. 297/2016 Sb“ a na jejich technickou realizaci. Student přistupoval k řešení zadaného úkolu svědomitě a samostatně, pravidelně mne informoval o postupu řešení, důležité kroky při zpracování práce konzultoval. Veškeré body zadání student splnil. Formální zpracování práce je na dobré úrovni. Výsledky práce budou využity ve výuce.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Sikora, Marek

Cílem bakalářské práce studenta Lukáše Hrbotického bylo vysvětlit definice a pojmy související s elektronickou identifikací a nařízením eIDAS a následně demonstrovat funčnost těchto služeb. V teoretické části práce je potřebná teorie podrobně rozebrána a související pojmy a definice uvedeny a vysvětleny. Tyto teoretické poznatky jsou poté využity pro realizaci laboratorní úlohy, která demonstruje funkci certifikační autority. Laboratorní úloha by však kromě vytvoření a zněplatnění certifikátu mohla obsahovat taky ukázku praktického využití certifikátu, např. pro navázání zapezpečeného spojení pomocí protokolu TLS. Celkově práci považuji za zdařilou, splňující zadání a na dobré odborné úrovni. Po formální stránce jsem nenalezl závažnější nedostatky, pouze občasný výskyt hovorových výrazů a formulací (např. v kapitole 1).

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 110186