ZAVŘEL, P. Sluchátkový zesilovač s nízkou výstupní impedancí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanák, Pavel

Popisovaný zesilovač má sloužit k několika různým měřením dle ČSN EN 60268, takže na něj byly kladeny poměrně vysoké nároky. I když návrh z SP fungoval velmi dobře, student usnul na vavřínech a o realizaci BP se začal zajímat až 17.4.2018. Zesilovač sice stihnul zkonstruovat, ale už ne odladit - na výstupu se objevují pulsy na kmitočtu 50 Hz s amplitudou cca 25 mV. Ty se do doby psaní tohoto posudku nepodařilo odstranit a zesilovač je tak pro danou aplikaci v podstatě nepoužitelný. Student nicméně slíbil, že se do obhajoby pokusí závadu odstranit. Pokud se mu to podaří, je možné hodnocení práce zlepšit.

Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Kubánek, David

Práce studenta je na velmi dobré odborné i formální úrovni, neobsahuje žádné zásadní chyby či nedostatky. Zadání bylo až na drobnosti splněno. Výhrady mám jen drobné. Nebyla řádně vysvětlena funkce bloku kolem tranzistoru T6 na obr. 2.5; není jasné, kam je připojen rezistor R8 na obr. 2.6; není vysvětlen výpočet rezistorů ve zpětné vazbě předzesilovače s OZ. Z formálního hlediska občas chybí odkaz na literaturu(nebo je uveden pozdě) a někdy je opomenut odkaz na obrázek např. při vysvětlování funkcí součástek. Odkazy na tabulky 5.1 - 5.4 jsou chybné. Měřítka v grafech 6.2 - 6.6 jsou nesprávně zvolena. Místy je použito nesprávné skloňování slov. Kladně hodnotím zejména praktickou konstrukci a zjištění vlastností jednotlivých variant obvodů na základě měření.

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 110150