FRANKE, J. Ověření spolehlivosti laserového 3D skeneru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Koutecký, Tomáš

Hodnocená bakalářská práce se zabývá ověřením spolehlivosti laserového 3D skeneru, který je určený pro široké průmyslové aplikace. Jedná se tedy o problematiku aktuální s výsledky uplatnitelnými v průmyslu. Rešeršní část práce je zpracovaná na dobré úrovni, student dobře pracuje se zdroji. Je patrné, že následně zvolené experimenty vycházejí z aktuální literatury, z aktuálních odborných publikací. Co naopak působí poněkud nepřehledně, jsou dlouhé pasáže textu, kde by občas bylo možné některé věci vypsat bodově a tím tyto pasáže zpřehlednit. Celkově by některým částem svědčilo zestručnění. Doporučil bych také v rešeršní části používat trpný rod místo činného. Experimentální část práce je taktéž zpracována na dobré úrovni a množstvím provedených experimentů je poměrně rozsáhlá. Vyvozené závěry také díky širokému rozsahu experimentů někdy působí nejednoznačně, ale zároveň dávají poměrně dobré vodítko pro případného uživatele skeneru, jaké podmínky skenování zvolit pro dosažení dobrých výsledků. Celkově hodnotím práci jako zdařilou, její cíle byly splněny, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Zatočilová, Aneta

V bakalářské práci student navrhl testy pro ověření vlastností liniového laserového skeneru Gocator 2330. Student měření navrhl logicky, na základě poznatků z článků zahraničích autorů. Poměrně přehledně zpracoval řadu dílčích výsledků, které v závěru logicky interpretoval. Práce obsahuje drobné gramatické chyby a slohový styl studenta je dobrý. Zpracované téma je přínosné pro potencionální uživatele skeneru, nebo zájemce o jeho koupi. V závěru autor zmiňuje provedení kontrolního měření, které dokázalo že natočení součásti a skeneru není vzájemně zaměnitelné. Tato problematika mohla být v práci ještě alespoň krátce objasněna. Práci navrhuji k obhajobě se známkou B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 109043