MEZINA, A. Ochrana citlivých dat obsažených v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Burget, Radim

Práce je zaměřena na inovativní způsob detekce klíčových slov v obrazových datech nikoli pomocí OCR technik, ale s použitím konvoluční neuronové sítě. Cíle práce byly splněny v celém rozsahu zadání, teoretická část práce je zpracována na velmi dobré úrovni a experimentální ověření prokázalo, že výsledný přístup může být použitelný i pro nasazení v praxi. Studentka přistupovala k práci zodpovědně a přicházela s vlastními navrhy pro řešení problému.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Rajnoha, Martin

Práce se zabývá ochranou dat obsažených v obraze, přesněji detekci klíčových slov v obraze. Práce má velice dobře zpracovanou teoretickou část a po odborné stránce je na vysoké úrovni. Práce má logickou strukturu a nevykazuje téměř žádné formální nedostatky. Studentka vytvořila trénovací množinu a natrénovala dva různé detektory a porovnala jejích přesnost, čím bez výhrad splnila zadání. Hlavní přínos práce je rychlost zpracování oproti klasickým OCR systémům, v práci ale chybí tohle měření a porovnání v sekci výsledků. Vytknul bych pouze špatné názvosloví "Fully Connected Network", která neoznačuje síť použitou v práci, je to jenom část použité struktury Konvoluční Neuronové Sítě. Práci hodnotím 93b/A

Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 110185