BEDNÁREK, J. Inhibice vývoje vodíku v hlinitofosfátových žárovzdorných pojivech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Šoukal, František

Student Jan Bednárek projevil při vypracování bakalářské práce schopnost samostatné realizace experimentů. Získané výsledky samostatně zpracoval a po potřebných konzultacích následně kvalitně vyhodnotil. Prokázal dobrou schopnost ze získaných výsledků vyvozovat odpovídající a zároveň přiměřené závěry. Student přistupoval k práci velice odpovědně. Literární rešerši a především experimentálním pracem a zpracování a vyhodnocení výsledků věnoval značné úsilí. Předložená práce Jana Bednárka zcela naplňuje požadavky kladené na bakalářskou práci a celkově ji hodnotím známkou A. Práci doporučuji k obhajobě před odbornou komisí.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kalina, Lukáš

Bakalářská práce Jana Bednárka řeší možnosti inhibice vývoje vodíku v hlinitofosfátových žárovzdorných pojivech. Teoretická část je sepsána do kapitol, které mají na sebe návaznost a popisují jak problematiku fosfátových pojiv, tak i procesy v elektrochemii, na jejichž základě je poté vypracována samotná experimentální část. V závěru práce jsou přehledně shrnuta naměřená data, doplněna vždy o výstižný komentář. Zjištěné výsledky mají svou důležitost nejen na vědecké úrovni, ale jsou i dobrými podklady pro praktické využití. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 42027