RENDEK, M. Analýza silových účinků v tříbodovém závěsu na výstupní parametry traktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Bauer, František

Student pravidelně využíval konzultace při zpracování diplomového úkolu a připomínky, které jsem měl jako vedoucí práce byly při zpracování respektovány.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Škopán, Miroslav

Diplomová práce analyzuje silové účinky vznikající v táhlech tříbodového závěsu traktoru při orbě. V úvodní části je proveden popis tříbodového závěsu a následně i způsoby jeho elektrohydraulické regulace. Stěžejní část práce představuje tvorba virtuálního modelu traktoru s tříbodovým závěsem v SW prostředí MSC ADAMS a jeho využití pro nalezení nejvhodnějších poloh tříbodového závěsu při optimálním využití tahových vlastností traktoru. V práci je provedena řada simulací, výsledky jsou přehledně uvedeny v grafech a tabulkách. Práce je zpracována pečlivě a je logicky a přehledně členěna. Dle řešené problematiky a s ohledem na svůj charakter má přiměřený rozsah. Mám k ní pouze několik drobnějších výhrad, uvedených níže a v otázkách pro diplomanta. Konkrétně se jedná o: - cíle práce mají být v jejím úvodu, a nikoliv až na str. 23, - v rešeršní části přílišná orientace na jediný informační zdroj [1], - v použitých informačních zdrojích je uvedena literatura [20], na kterou však není nikde v textu odkazováno, - u provozních zkoušek jsem nenalezl meteorologické podmínky při jejich průběhu, Práce diplomanta je původní a splňuje požadavky zadání. Práce má i přes výše uvedené drobné připomínky velmi solidní úroveň a prokazuje zkušenosti diplomanta při jejím řešení. Diplomant ve své práci prokázal hluboké znalosti studovaného oboru a schopnost budoucí samostatné práce. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 108897