VELIČ, L. Pseudo-diferenční kmitočtové filtry pracující v proudovém režimu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Sládok, Ondřej

Předložená práce pojednává o návrhu pseudo-diferenčních kmitočtových filtrů pracujících v proudovém režimu. Student při zpracování bakalářské práce pracoval velmi zodpovědně. Zadání práce bylo splněno, přičemž student sám navrhl tři možná funkční řešení. Následně byly tyto zapojení odsimulovány v programech OrCAD a Snap. Pseudo-diferenční kmitočtový filtr pásmové zádrže byl podroben experimentálnímu měření. Student projevil, že rozumí konstrukci a oživení elektronických zařízení. Při experimentálním měření byla naměřena modulová charakteristiku filtru, dále pak CMMR, PSSR a harmonické zkreslení filtru. Výsledky měření jsou přehledně prezentovány, přesto mi chybí podrobnější slovní popis výsledků. Za nedostatek považuji chybějící syntetickou analýzu pseudo-diferenčního kmitočtového filtru, která by mohla přiblížit neočekávané chování filtru při experimentálním měření. Z formálního hlediska bych vytkl nejednotný formát obrázků. I přes výše zmíněné nedostatky doporučuji práci k obhajobě a hodnotím ji B/80.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Posudek oponenta

Bečková, Zuzana

Student Ladislav Velič v rámci své bakalářské práce navrhnul tři zapojení pseudodiferenčních filtrů v proudovém módu s využitím aktivních prvků. Pásmovou zádrž potom zhotovil jako DPS a porovnal měření a simulace. Práce je poměrně stručná, což oceňuji zejména v teorii, která je věcná, ovšem dle mého názoru v práci chybí zásadní informace. Komentáře obrázků jsou stručné až příliš. Není jasné, jaké modely byly použity při simulacích - zda-li modely třetího řádu či ideální modely. Nejsou zdokumentovány návrhové metody použité pro účely práce. Dále chybí výčet software, který byl použit pro analýzu obvodů. Pokládám proto studentovi několik otázek a žádám, aby jim u obhajoby věnoval patřičnou pozornost. Měření a měřicí sestava jsou patřičně zdokumentovány a je patrné, že práce byla skutečně odvedena. Pod vlivem uvedených výtek navrhuji známku D.

Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 110247