MATOUŠEK, J. Pokročilý FTP server [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Horváth, Tomáš

Student, Jan Matoušek, pracoval průběžně po celou dobu řešení bakalářské práce. Své návrhy a další postupy pravidelně konzultoval s vedoucím práce. Teoretická část se věnuje věcné problematice související se zadáním práce. Praktická část jasně dokazuje, že student zadání splnil v plném rozsahu a dokonce provázal FTP server s IRC robotem, který aktivně vypisuje nahrávaný obsah do privátního kanálu, což nebyla součást zadání. Své výsledky student prezentoval na studentské konferenci EEICT 2018. Na základě výše uvedeného navrhuji práci k obhajobě s hodnocením A, 96 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Urban, František

Pan Matoušek vypracoval svou bakalářskou práci na téma "pokročilý FTP server". V úvodu práce popisuje aplikační protokol FTP a možnosti využití glFTPd démonu jako základní instance pro datové přenosy. Dále se student zabýval využitím PZS-NG doplňujícího balíčku, který zprostředkovává funkce jako kontrola CRC součtů v reálné čase. Pro přenos zabezpečeného souboru s využitím FTP byly aplikovány metody jako jsou správy statistik, třídění obsahu, doplnění chybějících souborů nebo soubory nulové velikosti .incomplete. Práce je logicky tříděna s malým množstvím chyb a překlepů. Typografie práce je rovněž na dobré úrovni. Jednotný zápis zadaných příkazů a logická sekvenčnost dokazují, že student problematice porozuměl a teoretické znalosti uplatnil při samotné realizaci datového přenosu. Student nad rámec svého zadání zrealizoval propojení FTP serveru s IRC kanálem a laboratorní úlohu, která je součástí příloh práce. Zadání práce student splnil v plném rozsahu. Práci hodnotím jako zdařilou a z toho důvodu navrhuji A.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 110265