VEIS, S. Přenosné automatizované pracoviště pro měření vzduchotechnických veličin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Vlach, Radek

Student k řešení přistupoval nezodpovědně a vše řešil až na poslední chvíli. Během dvou let jsme měli snad jen 5 konzultací, kdy interval byl i větší jak půl roku. to se samozřejmě odráží na výsledné práci. I přes tento přístup k řešení se studentovi podařilo vytvořit zařízení pro měření vzduchotechnických parametrů elektrických strojů a zařízení. V době odevzdání práce však zařízení nebylo ještě plně funkční. Student i pře moje připomínky použil řešení, které dost často nebylo zcela optimální a tím obslužnost zařízení nebyla realizována podle mých představ a požadavků, které byly stanoveny na začátku řešení diplomové práce. I přes tyto výtky doporučuji diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání C
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii C
Logické uspořádání práce a formální náležitosti D
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací D
Samostatnost studenta při zpracování tématu D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Huzlík, Rostislav

Student se ve své diplomové práci zabýval realizací automatizovaného pracoviště pro měření vzduchotechnických veličin. V první části student popisuje obecné fyzikální poznatky ohledně proudění. Tato část se v prací nemusela vůbec nacházet nebo mohla být výrazně zkrácena. Na tuto část navazuje popisy možností měření rychlosti / průtoku vzduchu. V popisech bohužel absolutně chybí popis ventilačních mříží, s kterými v následujících částech dále pracuje. V další části student popisuje tvorbu vzduchotechnického kanálu, která obsahuje část pro měření statického tlaku, ventilační mříž, motorizovanou clonu a pomocný ventilátor. V práci se nenachází žádná fotografie celkové realizace, pouze fotografie některých dílčích částí. Z fotografií nejsou zřejmé některé konstrukční řešení, např. jak je na ventilační mříži zajištění měření statického i dynamického tlaku, jestliže podle fotografie jsou otvoru pouze ve směru toku. Na část realizace měřícího kanálu student navazuje realizací elektronické části. V této části postrádám přehledové schéma celkové elektroniky (alespoň blokové), na kterém by bylo vysvětlena celková funkce zařízení. V práci mi také chybí celkový zdrojový řídící kód pro použitou platformu Arduino. Ověření funkčnosti zařízení je na konci práce pouze zmíněné jednou větou a jedním grafem s podivnými výsledky. Pro zhodnocení celkové funkčnosti zařízení z pohledu oponenta je toto bohužel málo. Předloženou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání D
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod D
Vlastní přínos a originalita D
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 105875