OBŠIL, T. Návrh dokovací stanice pro mobilní robot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Krejsa, Jiří

Pan Obšil se ve své práci věnuje návrhu připojovacího mechanismu pro dokovací stanici mobilního robotu. Návrh obsahuje řadu originálních myšlenek, jejich použitelnost bude muset být ověřena na reálném zařízení. Pan Obšil pracoval samostatně, práce trošku utrpěla prací "na poslední chvíli".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Houfek, Martin

Práce je věnována návrhu dokovací stanice pro mobilního robota. Tato práce je zaměřena konstrukčním směrem v souladu s využitím dostupných komponent pro sestavení připojovací části robota ke zdroji. Samotným přínosem je návrh konkrétního dokovacího mechanismu robota pomocí pantografického mechanismu. V úvodu práce je přehledně a vyčerpávajícím způsobem uvedena a okomentována rešeršní studie. Dále je zde v dostatečné míře uvedena literatura na dané téma, ve které autoři řeší různým způsobem zadaný problém, a na základě tohoto přehledu současného stavu je pak zvolen vlastní způsob realizace. Realizace spojení robota se stanicí je pak podrobně popsána. Diplomant ve své práci provedl jak teoretickou část, tak i praktickou, kde se zabýval otázkami měření silových účinků robota i konektorového spoje a v neposlední řadě i korekcemi možných úhlových a výškových chyb při konektivitě způsobené možným nájezdem do dokovací stanice. Vlastní návrh dokovacího zapojení je vymodelován pomocí systému Solidworks což rozšířilo představu o vizualizaci celé problematiky Práce má rozsah 73 stran, text je členěn logicky, po formální stránce je práce v pořádku a grafická úroveň je velmi dobrá. Závěrem lze konstatovat, že diplomant prokázal schopnost orientovat se v zadané problematice, zadání splnil v plném rozsahu. K práci mám dotazy:

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 105776