VÁCLAVEK, J. Požární ochrana jako součást systému řízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Kotek, Luboš

Student zpracovával téma začlenění požadavků požární ochrany do celkového systému řízení podniku. Jedná se o aktuální téma, které se diskutuje v souvislosti s budoucím přechodem na nový standard ISO 45001. Student popsal a utřídil požadavky v oblasti požární ochrany v průmyslovém podniku a navrhl způsob integrace systému řízení požární ochrany do systému řízení průmyslového podniku. Dále provedl cvičný audit v oblasti požární ochrany v konkrétním podniku. Student prokázal, že dokáže myslet systémově, práci zpracovával samostatně a hojně využíval odbornou literaturu. Předloženou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím jako výbornou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Mukhametzianova, Leisan

Bakalářská práce Jana Václavka se zabývá požární ochranou a její integrací do systému řízení průmyslové společnosti. Tato práce splňuje požadavky na bakalářské práce a plně naplňuje cíle zadání. Postup a rozsah řešení je přiměřené zadání. Vlastní přínos a originalita této práce spočívá především ve vytvoření souboru požadavků na požární ochranu pro jejich implementace do systému řízení dle struktury normy ČSN OSHAS 18001. Na konkrétním příkladu autor provádí hodnocení rizika vzniku požáru a výbuchu pomocí příručky Self-audit handbook. Autor správně interpretuje dosažené výsledky a vyvozuje z nich závěry. Celkově je práce logicky uspořádána a splňuje formální náležitosti kladené na klasifikační práci studenta FSI VUT v Brně. Tuto práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou výborně / A. Dotazy: 1. S jakými úskalími se můžete setkat při implementaci požadavků na PO do systému řízení podniku? 2. Jak by se dalo zahrnout hodnocení pomocí příručky Self-audit handbook do Demingova cyklu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 108242